KyOn joulukuun kokous 12.12.2018

posted in: Yleinen | 0

Osakunnan joulukuun kokouksessa osakunta taputeltiin joulun viettoon. Kokouksessa nautittiin henkilökunnan loihtimia mahtavia tarjoiluja ja kolme fuksia saavutti civiksen statuksen. Kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita:

– KyO sai itsenäisyyspäivän onnittelut Korp! Fraternitas Tartuensikselta ja Korp! Sororitas Estoniaelta Virosta. Kiitettiin onnitteluista.
– Taloudenhoitaja muistutti toimittamaan kaikki kulukorvaukset hänelle ajoissa ja karhukirjeet maksunsa unohtaneille ovat lähdössä liikenteeseen.
– Taloudenhoitaja kiitti kaikkia talhokaudesta 2017-2018.
– Onniteltiin uusia civiksiä.
– Päätettiin nostaa 100€ Patolan hallintakulukorvauksista Osakunnalle asuntojen mainostamista varten.
– Valittiin osakunnan ehdokkaaksi Osakuntalaisen Unionin hallitukseen vuodelle 2019 Esa-Pekka Helanne.
– KyOn kerhojen toiminta on ollut pitkään alavireistä, mihin ratkaisuna hallitus esitti, että aktiiviseksi kerhoksi katsottaisiin jatkossa sellainen kerho, jolle on valittu puheenjohtaja osakunnan tammikuun kokouksessa. Keskusteltiin hallituksen esityksestä ja kerhojen budjetoinnista. Katsottiin, että kerhoilla olisi parempi olla useampi kuin yksi vetovastuussa oleva henkilö. Kerhon perustamiseksi riittäisi se, että perustaminen hyväksytään osakunnan kokouksessa. Kuraattori muistutti, että kaikki DGO:n kerhot ovat avoimia kaikkien kolmen osakunnan jäsenille, joten kyolaisetkin voivat vapaasti osallistua KO:n ja WiOn kerhojen tapahtumtiin ja toisin päin. Muistutettiin, että myös WiOL on yhteinen kerho. Tällä hetkellä maisemissa oleviksi kerhoiksi todettiin Kansalaiset, Kapiokerho, Kytkös, Kymen Inttäjät, KyOOS ja WiOL. Kerhoista tiedottaminen nostettiin esiin kehitettävä asiana. Korostettiin, ettei haluta synnyttää kuppikuntaistumista Osakunnan sisälle. Keskusteltiin myös kerhojen kulukorvausten käsittelystä, että tulisiko niiden kulkea ennen taloudenhoitajalle tulemista kerhon puheenjohtajan kautta, joka hyväksyy kerhon kulukorvaukset. Keskustelun lopuksi päätettiin, että valitaan tammikuun osakunnan kokouksessa kerhoille puheenjohtajat ja mahdollisesti varapuheenjohtajat, jotka organisoivat kerhojen toimintaa. Samalla katsotaan mitä kerhoja on aktiivisina Osakunnan piirissä. Nämä kerhot voivat hakea tukipolitiikan perusperiaatteiden mukaista avustusta hallitukselta. Uusien kerhojen kohdalla kerho katsotaan perustetuksi, kun osakunnan kokous sen hyväksyy ja valitsee sille starttaajan. Avustusta saavien kerhon toimintojen tulee olla kaikille avoimia ja kulukorvausten kunkin kerhon pj:n hyväksymiä.
– Osakunnan kokousten konseptin uudistaminen: Hallitus ehdotti osakunnan kokousten uudelleen brändäämistä, koska kokouksiin ollut vaikea saada osallistujia ja osallistuminen koettu vaikeaksi. Tavoitteena kokousten muokkaaminen matalamman kynnyksen hengailua sisältäviksi tapahtumiksi. Kokousten asioista voisi näin keskustella etu- tai jälkikäteen yhdessä joukolla ilman kokousaikataulua. Kokouksista haluttaisiin miellyttävämpiä tapahtumia kaikille kyolaisille. Osakunnan kokous voisi olla osa Osakuntailtaa. Kokoustarjoiluita voitaisiin myös kokata yhdessä. Kokous ja illanvietto yhdistelmä on ollut KyOllakin käytössä aikana ennen 1970-lukua. Esimerkiksi juuri kerhot ja muut innokkaat voisivat järjestää ohjelmaa illanviettoihin. Osakuntailta pidettäisiin aina samaan aikaan kuukaudesta torstainana, ja kokous voi tarvittaessa olla eri aikaan kuin osakuntailta. Päätettiin, että nimetään osakunnan kokoukset jatkossa Osakuntailloiksi, joissa on kokouksen ohella muuta ohjelmaa. Osakuntailta pidettäisiin aina kuukauden toinen torstai lukukausien aikana.
– Valittiin hyväntekeväisyyskohteeksi vuodelle 2019 suljetussa lippuäänestyksessä Suomen Luonnonsuojeluliiton ilmastotyö.
– OYV: Strategiatoimikuntaan on tulossa haku. Ensi vuonna KyOlta OYV:n hallituksessa Salli Ahtiainen-Helanne.
– HTK: Tauluja ja vaakunoita ripustettu seinälle. Siivouspäivä huomenna 13.12. HTK:n sääntömuutos tulossa ensi vuoden puolella. Toiveita HTK:lle: Pikkukajarit lehtihuoneeseen, diskovalot seinille, valkokangas kattoon ja tykki vastapäiselle seinälle. Tulostin on rikki ja netti ei toimi salissa. Toimiston koneen HTK-salasana pitää selvittää. Uusi matto eteiseen. Keittiössä voisi olla enemmän roskiksia. Ja talouspaperia voisi hankkia yhdessä koordinoidusti. Voisiko suola ja pippuri olla yhteiset, tai kokonaan yhteinen maustehylly. Tukusta voi hakea isompia eriä kerralla. KyOn slackissa on HTK-kanava, jonne voi heittää ideoita.
– HYY asiat: HYYn uudessa hallituksessa KyOlta Ilona Raimas ja osakunnilta Linda-Liisa Kelokari (ESO).
Tulevat tapahtumat:
– HTK:n siivouspäivä 13.12.2018
– DGO:n pikkujoulut Firman pikkujoulut 14.12.2018
– Joulukonserttiekskursio WiOLin joulukonserttiin 17.12.2018
– Tapanin tanssit maakunnassa 26.12.2018
– Abisitsit 11.1.2019.
– Osakuntailta ja kokous 17.1.2019
– Osakuntaristeily Talsinki 18.1.-19.1.2019
– IFK-KOOKOO Eksku 26.1.2019
– VVK 2.2.2019
– KyOn 86. vuosijuhlat 23.2.2019
META:
– KyOn Puuhakerho aloittelee toimintaansa -> Ville Myllylään voivat kiinnostuneet ottaa yhteyttä. 3D Printtausta ainakin luvassa.
– Kymenlaakson Osakunnan haalareita ja nauhan väreissä oleva hiha/kangaspala haalareihin ommeltavaksi aletaan puuhaamaan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Pasi Pykälistöön.
– Uusia haalarimerkkejä saa ideoida ja ideoita merkeiksi voi tuoda esiin ja esitellä osakunnan kokoukselle.
– Haalarimerkkien myynti ja postitus -prosessia voisi kehittää.
– DGO:n ovisummeri poistuu käytöstä osittain siten, ettei klustereista käsin enää pysty avaamaan ulko-ovea, vaan ovikelloa soittavat täytyy 1.1.2019 alkaen käydä päästämässä sisään ylhäällä.

– Kymenlaakson Osakunta toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019! Kymenlaakso Osakunta wishes Merry Christmas and Happy New Year 2019!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *