Fuksiasuntohaku on päättynyt ja asukas on valittu. Tarkempia tietoja voi tiedustella asuntosihteeriltä.

Kymenlaakson Osakunnan Asunnot

Fuksiasunnot

Kymenlaakson Osakunta jakaa joka vuosi kolme fuksiasuntopaikkaa: yksi soluhuone Domus Academicalla, Etu-Töölössä, aivan osakunnan vieressä, sekä kaksi soluhuonetta Patolassa. Patolan sekasoluasunnon kuvaus alempana. Soluasunnot ovat kahden hengen soluja. Asuntojen vuokrasopimus on määräaikainen syyskuun alusta seuraavan vuoden elokuun loppuun (1.9.-31.8.).

Domus Academican asunto on Domus Academican B-talon soluasunnoissa tai tarvittaessa muussa HOASin kohteessa. Huone on kooltaan noin 13 neliötä ja kalustamaton. Asunnon vuokra on ollut vuonna 2016 382,80 euroa/kk (sis. sähkö, vesi sekä 10 MG kiinteä nettiyhteys).

Domus Academican fuksiasuntopaikalle valittavan on oltava ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Patolaan valittavan tulee olla jonkin pääkaupunkiseudun korkeakoulun ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Asuntovaliokunta suorittaa asuntovalinnnan lähes täysin arpomalla.

Patolan fuksisolu on Maapadontie 2 B:ssä sijaitseva kahden hengen sekasolu kolmannessa kerroksessa. Asunnon yhteispinta-ala on 48 m2 ja vuokra yhteensä 648,00€/kk, 321,00€ per vuokralainen. Vuokraan sisältyvät vesi ja nettiyhteys. Sähkösopimuksen kukin vuokralainen tekee itse. Asukkaan velvollisuutena on ottaa kattava kotivakuutus ja toimittaa kopio vakuutuskirjasta asuntosihteerille. Asunnossa on asukkailla omat huoneensa lukittavilla ovilla ja yhteiset keittiö-, oleskelu- ja wc-tilat. Talossa on hissi. Taloyhtiön palveluihin kuuluvat sauna ja pesutupa, joiden käyttö varataan varauslistan kautta. Saunavuorot kustantavat taloyhtiön kulloinkin määrittelemän taksan. Lisätietoa palveluista antaa asuntosihteeri.

Maapadontie 2 B sijaitsee Käskynhaltijantien ja Tuusulanväylän kulmauksessa, joten sieltä on hyvät liikenneyhteydet niin Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle kuin myös Otaniemeen ja Viikin kampukselle. Käskynhaltijan tien bussipysäkki on talon edessä ja lähietäisyydellä palvelevat K-market Pikkupekka sekä Maunulan puolella S-market. Maapadontien takaa alkaa lenkkipolku ulkoalueelle ja lähistöllä sijaitsevat myös Patolan urheilukentät.
Kaikki kysymykset asuntohausta ja asunnoista asuntosihteerille kyo-asuntosihteeri ät helsinki.fi.

Civisasunnot Patolassa

Kymenlaakson Osakunnalla on fuksiasuntojen lisäksi tarjota asunnot viidelle civikselle, eli osakuntalaiselle, joka opiskelee vähintään toista vuotta. Asunnot sijaitsevat osoitteessa Maapadontie 2 B, 00640 Helsinki. Katso asuntojen esittelyaineistoa täältä. Jaossa on asunto-ohjesäännön mukaan ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille kaksi soluhuonetta sekä kaikille avoimet yksi kaksio ja kolme yksiötä. KyOn asunnot sijaitsevat Maapadontiellä kolmannessa kerroksessa. Asunnot ovat kalustamattomia.

Asumisoikeus on perustutkintoa suorittavalla Kymenlaakson Osakunnan jäsenellä. Pariskunnista riittää, että toinen täyttää tämän ehdon. Kaveriasunnoissa molempien on oltava perustutkintoa suorittavia osakunnan jäseniä. Asukkaaksi ei voida valita henkilöä, joka omistaa asunnon pääkaupunkiseudulla.

Aloitusvuokrat Maapadontiellä huoneistotyypeittäin:
– 24 m2 1h+kk 382 €/kk. 1 asunto, yksiö
– 26 m2 1h+kk 412,00 €/kk. 2 asuntoa, yksiöitä
– 38 m2 2h+kk 542 €/kk. 1 asunto, kaksio (ensisijaisesti kaveruksille tai pariskunnalle)
– 48 m2 2h+k 660 €/kk. 1 sekasoluasunto, 2 kpl 15 m2 huonetta (330 €/huone, ensisijaisesti fukseille, myös kaveri- tai perheasunnoksi)

Soluhuoneiden koko noin 15 m2. Vuokravakuus vastaa yhden kuukauden vuokraa ja se maksetaan ennen avainten luovutusta. Vesimaksu ja nettiyhteys sisältyvät vuokraan. Sähkösopimuksen tekee vuokralainen. Laajaa kotivakuutusta edellytetään. Alustavat erilliskorvaukset: autopaikka 10 €/kk, saunamaksu 20 €/kk. Varaukset näihin erikseen isännöitsijän kautta.

Muuta huomioitavaa:
– kohde on SAVUTON
– tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa sekä parvekkeilla ja terasseilla
– tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen sitä varten varatuilla paikoilla

Vuokrasopimuksen ehdot.
Järjestyssäännöt.
Haussa huomioidaan ARAn erityisryhmien asukasvalinta.

Kymenlaakson Osakunnan toiminta-alue

Osakunnan kanta-alue käsittää Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit; Iitin, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat sekä entisen Ruotsinpyhtään kunnan alueen Loviisan kaupungissa.

Asunnot jaetaan asunto-ohjesäännön liitteen 1 pisteytyksen mukaan. Asukasvalinnan tulokset julkaistaan kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä valituille henkilökohtaisesti sekä Osakunnan kotisivuilla. Jonotuslistan jonotusnumerot ilmoitetaan hakijoille pyydettäessä. Valitukset seitsemän (7) päivän sisällä tulosten julkistamisen jälkeen sähköpostitse osakunnan sihteerille sihteeri@kymenlaaksonosakunta.fi.

Osakunnan asunnot vuokrataan määräajaksi. Asumisaika alkaa syyskuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Asumisaikaa myönnetään normaalisti kerrallaan 1-2 vuotta. Vuokrasopimuksen purkamiseen pätee mitä laissa määrätään määräaikaisista vuokrasopimuksista sekä muu voimassaoleva lainsäädäntö.