Fuksiasuntohakua on jatkettu 24.9. asti. Jatkohaussa riittää, että hakija on jonkin pääkaupunkiseudun korkeakoulun perustutkinto-opiskelija ja osakunnan jäsen.
 

Fuksiasunnot

Kymenlaakson Osakunta jakaa joka vuosi kolme fuksiasuntopaikkaa: yksi soluhuone Domus Academicalla, Etu-Töölössä, aivan osakunnan vieressä, sekä kaksi soluhuonetta Patolassa. Patolan sekasoluasunnon kuvaus alempana. Soluasunnot ovat kahden hengen soluja. Asuntojen vuokrasopimus on määräaikainen syyskuun alusta seuraavan vuoden elokuun loppuun (1.9.-31.8.). Jatkohaussa asunnon vuokrasopimus alkaa 1.10.

Domus Academican asunto on Domus Academican B-talon soluasunnoissa tai tarvittaessa muussa HOASin kohteessa. Huone on kooltaan noin 13 neliötä ja kalustamaton. Asunnon vuokra on ollut vuonna 2016 382,80 euroa/kk (sis. sähkö, vesi sekä 10 MG kiinteä nettiyhteys).

Domus Academican fuksiasuntopaikalle valittavan on oltava ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Patolaan valittavan tulee olla jonkin pääkaupunkiseudun korkeakoulun ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Asuntovaliokunta suorittaa asuntovalinnnan lähes täysin arpapelillä.

Kaikki kysymykset asuntohausta ja asunnoista asuntosihteerille kyo-asuntosihteeri ät helsinki.fi.

Vuoden 2016 asukasvalinta on nähtävillä täällä.

 

Näin haet fuksiasuntoja

Hakemukset lähetetään osakunnan asuntosihteerille sähköpostilla osoitteeseen kyo-asuntosihteeri ät helsinki.fi. Hakemusten on oltava perillä määräaikaan 24.9.2017 mennessä. Liitteeksi vaaditaan todistus vastaanotetusta opiskelupaikasta (pdf tms.) sekä hakemus, jossa on nimi, yhteystiedot (nykyinen kotikunta, puh.), syntymäaika sekä lyhyt selvitys omasta kymenlaaksolaisuudesta. Kerrothan hakemuksessasi, mitä kautta kuulit asuntohaustamme. Asuntosihteeriltä saa tarvittaessa lisätietoja.

Asuntovalinnasta ilmoitetaan valituille ensisijaisesti sähköpostitse. Valinta julkaistaan myös tällä sivulla.

Valittujen tulee olla tavoitettavissa pian haun päättymisen jälkeen, jotta he voivat vahvistaa asuntopaikan vastaanottamisen.

On suositeltavaa jättää asuntohakemus mahdollisimman moneen paikkaan, kun opiskelupaikka on varma. Opiskelija-asuntoihin on usein jonoa.

 

Patolan asunnot

Kymenlaakson Osakunnalla on fuksiasuntojen lisäksi tarjota asunnot viidelle civikselle, eli osakuntalaiselle, joka opiskelee vähintään toista vuotta. Asunnot sijaitsevat osoitteessa Maapadontie 2, 00640 Helsinki. Katso asuntojen esittelyaineistoa täältä. Jaossa on asunto-ohjesäännön mukaan ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille kaksi soluhuonetta sekä kaikille avoimet yksi kaksio ja kolme yksiötä. KyOn asunnot sijaitsevat Maapadontiellä kolmannessa kerroksessa. Asunnot ovat kalustamattomia.

Asumisoikeus on perustutkintoa suorittavalla Kymenlaakson Osakunnan jäsenellä. Pariskunnista riittää, että toinen täyttää tämän ehdon. Kaveriasunnoissa molempien on oltava perustutkintoa suorittavia osakunnan jäseniä. Asukkaaksi ei voida valita henkilöä, joka omistaa asunnon pääkaupunkiseudulla.

Aloitusvuokrat Maapadontiellä huoneistotyypeittäin:
24 m2 1h+kk 370,00 €/kk. 1 asunto, yksiö
26 m2 1h+kk 400,00 €/kk. 2 asuntoa, yksiöitä
38 m2 2h+kk 528,00 €/kk. 1 asunto, kaksio (ensisijaisesti kaveruksille tai pariskunnalle)
48 m2 2h+k 642,00 €/kk. 1 sekasoluasunto, 2 kpl 15 m2 huonetta (321 €/huone, ensisijaisesti fukseille, myös kaveri- tai perheasunnoksi)

Soluhuoneiden koko noin 15 m2. Vuokravakuus vastaa yhden kuukauden vuokraa ja se maksetaan ennen avainten luovutusta. Vesimaksu ja nettiyhteys sisältyvät vuokraan. Sähkösopimuksen tekee vuokralainen. Laajaa kotivakuutusta edellytetään. Alustavat erilliskorvaukset: autopaikka 10 €/kk, saunamaksu 20 €/kk. Varaukset näihin erikseen isännöitsijän kautta.

Muuta huomioitavaa:
– kohde on SAVUTON
– tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa sekä parvekkeilla ja terasseilla
– tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen sitä varten varatuilla paikoilla

Vuokrasopimuksen ehdot.
Järjestyssäännöt.
Haussa huomioidaan ARAn erityisryhmien asukasvalinta.

 

Näin haet Patolan asuntoja

Vuoden 2017 civisasuntohaku on päättynyt, ja asunnot on jaettu. Asukasvalinta on nähtävillä täällä. Seuraavan kerran haku on keväällä 2018.

Asunnot jaetaan asunto-ohjesäännön liitteen 1 pisteytyksen mukaan. Tulosta asuntohakulomake, täytä se tiedoillasi, lähetä se liitteineen (mainittu asuntohakemuslomakkeessa) osoitteeseen Kymenlaakson Osakunta, Leppäsuonkatu 11, 00100 Helsinki, tai toimita hakemus kirjekuoressa osakunnan postilaatikkoon Domus Gaudiumilla. Hakemusten on oltava perillä määräaikaan mennessä. Kuoreen teksti ”KyO asuntohaku 2017”. Asukasvalinnan tulokset julkaistaan kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä valituille henkilökohtaisesti sekä Osakunnan kotisivuilla. Jonotuslistan jonotusnumerot ilmoitetaan hakijoille pyydettäessä. Valitukset seitsemän (7) päivän sisällä tulosten julkistamisen jälkeen sähköpostitse osakunnan sihteerille kyo-sihteeri ät helsinki.fi.

Osakunnan asunnot vuokrataan määräajaksi. Asumisaika alkaa syyskuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Asumisaikaa myönnetään normaalisti kerrallaan 1-2 vuotta. Vuokrasopimuksen purkamiseen pätee 1kk irtisanomisaika sekä muu voimassaoleva lainsäädäntö.