Maapadontie 7 B Patolassa

Fuksiasuntohaku käynnissä 23.5.-3.7.2022!

Kymenlaakson Osakunnan Asunnot

Patolan talo on valmistunut vuonna 2013 opiskelija-asuntolaksi.

Asuntohaku: Fuksiasuntohaku 23.5.-3.7.2022

Vuoden 2022 Fuksiasuntohaku on auki 23.5.-3.7.2022!
Vuoden 2022 fuksiasuntohaku on auki! Täytettävän hakemuksen löydät täältä. Haussa on jaossa yksiöt 1 kpl (24 m2) asumisaikaa 1 vuosi ja 1 kpl (26 m2) asumisaikaa 2 vuotta sekä 1 kpl kaksio (38 m2) asumisaikaa 2 vuotta Helsingin Patolassa osoitteessa Maapadontie 7 B  sekä soluhuone ”Huovinen” Etu-Töölössä Domus Academicalla asumisaikaa 1 vuosi. Asuntovaliokunta on päättänyt jaettaviksi asumisajoiksi 1 vuotta 24 m2 yksiölle ”Virolahti” ja soluhuoneelle ”Huovinen” Domus Academicassa. Asuntopaikoille 26 m2 yksiö ”Hamina” ja 38 m2 kaksio ”Kotka” asumisaika on 2 vuotta. Asunnot vuokrataan kalustamattomina. 

Kaikki hakemukset tulee toimittaa kaikkine liitteineen sähköisesti sähköpostiosoitteeseen asuntosihteeri at kymenlaaksonosakunta.fi 3.7.2022 vuorokauden loppuun mennessä. Huolehdithan että olet täyttänyt kaikki hakemuslomakkeen osiot, asuntovaliokunta ei käsittele vaillinaisesti täytettyjä hakemuslomakkeita. Lomakkeen muita tietoja kohdassa voi kertoa, haluatko hakea jotakin tiettyä asuntopaikkaa pelkästään, vai oletko kiinnostunut kaikista jaossa olevista asuntopaikoista. Hakijoiden tulee vahvistaa saamansa opiskelupaikka ja samalla jättämänsä hakemus ilmoittamalla siitä asuntosihteerille 5.7.2022 mennessä. Osakunnan asuntopaikoille valittujen tulee olla liittyneitä Kymenlaakson Osakunnan jäseniksi ja toimittaa jäsensihteerin antama todistus jäsenyydestä asuntosihteerille 30.9.2022 mennessä, muuten asuntovaliokunta peruu myönnetyn asuntopaikan. Päätös asuntopaikoille valituista sekä jonotuslista ilmoitetaan 15.7.2022 mennessä hakijoille henkilökohtaisesti. 

HAKEMUKSEEN ON LIITETTÄVÄ SEURAAVAT ASIAKIRJAT/SELVITYKSET
PISTEYTYSTÄ VARTEN

– Vapaamuotoinen todistus saadusta opiskelupaikasta
– Pienituloisuuden todistaminen opintotukipäätöksellä tai palkkatositteilla
– Muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat dokumentit (esim. nostetun opintolainan määrä tai muu taloudellisia ja sosiaalisia oloja valaiseva dokumentti)

Kesäterveisin

Pasi Pykälistö

Asuntosihteeri

 

Kaikki kysymykset asuntohausta ja asunnoista asuntosihteerille osoitteeseen asuntosihteeri ät kymenlaaksonosakunta.fi

Lisää tietoa ja kuvia Patolan asunnoista alempana tällä sivulla. 

 

Asuntohaku: Civisasuntohaku 11.4.-8.5.2022

Vuoden 2022 civisasuntohaku on auki 11.4.-8.5.2022!

Civisasunnot sijaitsevat Patolassa osoitteessa Maapadontie 7. Tämän vuoden civisasuntohaussa on haettavissa asunnot B60 Kotka (38m², 547,00€/kk) ja B62 Hamina (26 m², 416,00€/kk). Molemmat asunnot jaetaan asumisajalle 1.9.2022-31.8.2024.

Täytettävän hakemuksen löydät täältä: asuntohakemus.

Kaikki hakemukset tulee toimittaa kaikkine liitteineen sähköisesti sähköpostiosoitteeseen pasi.pykalisto at helsinki.fi 8.5.2022 vuorokauden loppuun mennessä. Päätös asuntohakemuksien hyväksymisestä sekä jonotuslista julkaistaan huhtikuun loppuun mennessä valituille henkilökohtaisesti.

HAKEMUKSEEN ON LIITETTÄVÄ SEURAAVAT ASIAKIRJAT/SELVITYKSET
PISTEYTYSTÄ VARTEN

– Läsnäolotodistus opiskelupaikasta
– Epävirallinen opintosuoritusote
– Todistus osakunnan jäsenyydestä tai jäsenmaksun maksamisesta (jäsensihteeri antaa todistuksen osakunnan jäsenyydestä)
– Pienituloisuuden todistaminen opintotukipäätöksellä tai palkkatositteilla
– Muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat todistukset (esim. nostetun opintolainan määrä)

Fuksiasuntohaku on tulossa myöhemmin aikavälillä touko-heinäkuu 2022 ja haku on tarkoitettu korkeakoulussa seuraavana syksyllä aloittaville uusille opiskelijoille. Lisätietoa fuksihausta tulossa haun avaamisen yhteydessä.

Kevätterveisin

Pasi Pykälistö

Asuntosihteeri

Maapadontien asuntoihin kuuluu hyvin varusteltu keittiöpiste.

Fuksiasunnot

Kymenlaakson Osakunta jakaa joka vuosi vähintään kaksi fuksiasuntopaikkaa: yksi soluhuone Domus Academicalla, Etu-Töölössä, aivan osakunnan vieressä, sekä 1 yksiö Patolassa. Domus Academican soluhuone kuuluu kahden hengen soluasuntoon. Asuntojen vuokrasopimus on määräaikainen syyskuun alusta seuraavan vuoden elokuun loppuun (1.9.-31.8.).

Domus Academican asuntopaikka eli Rakennusmestari Oskari Huovisen nimikkopaikka on Domus Academican B-talon soluasunnoissa tai tarvittaessa muussa HOASin kohteessa. Huone on kooltaan noin 13 neliötä ja kalustamaton. Asunnon vuokra on ollut vuonna 2016 382,80 euroa/kk (sis. sähkö, vesi sekä 10 MG kiinteä nettiyhteys).

Domus Academican fuksiasuntopaikalle valittavan on oltava ensisijaisesti ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Patolaan valittavan tulee olla jonkin pääkaupunkiseudun korkeakoulun ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Asuntovaliokunta suorittaa asuntovalinnnan lähes täysin arpomalla hyväksytysti täytetyistä hakemuksista järjestyksen, jossa asuntopaikkaa ryhdytään hakijoille tarjoamaan. Jos ensimmäinen hakija ei vastaanota hänelle tarjottua asuntopaikkaa, tarjotaan asuntopaikkaa jonossa seuraavalle. 

Patolan fuksiyksiö ”Virolahti” on Maapadontie 7 B:ssä sijaitseva yhden hengen yksiö kolmannessa kerroksessa. Asunnon pinta-ala on 24 m2 ja vuokra yhteensä 386,00€/kk. Vuokraan sisältyvät vesi ja nettiyhteys. Sähkösopimuksen vuokralainen tekee itse. Asukkaan velvollisuutena on ottaa kattava kotivakuutus ja toimittaa kopio vakuutuskirjasta asuntosihteerille. Talossa on hissi ja häkkivarasto. Taloyhtiön palveluihin kuuluvat sauna ja pesutupa, joiden käyttö varataan varauslistan kautta. Saunavuorot kustantavat taloyhtiön kulloinkin määrittelemän taksan. Lisätietoa palveluista antaa asuntosihteeri.

Maapadontie 7 B sijaitsee Käskynhaltijantien ja Tuusulanväylän kulmauksessa, joten sieltä on hyvät liikenneyhteydet niin Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle kuin myös Otaniemeen ja Viikin ja Kumpulan kampuksille. Käskynhaltijan tien bussipysäkki on talon edessä ja lähietäisyydellä palvelevat K-market Pikkupekka sekä Maunulan puolella S-market. Maapadontien takaa alkaa lenkkipolku ulkoalueelle ja lähistöllä sijaitsevat myös Patolan urheilukentät. Maapadontien 7 ja naapuritalot ovat opiskelija-asuntoloita, joten kanssaopiskelijoita löytyy heti samasta pihapiiristä.

Kaikki kysymykset asuntohausta ja asunnoista asuntosihteerille asuntosihteeri ät kymenlaaksonosakunta.fi

Kuvaa Patolan fuksiyksiöstä.

Asunnot Patolassa

Kymenlaakson Osakunnalla on fuksiasuntojen lisäksi tarjota asunnot viidelle civikselle, eli osakuntalaiselle, joka opiskelee vähintään toista vuotta. Asunnot sijaitsevat osoitteessa Maapadontie 7 B, 00640 Helsinki. Katso asuntojen esittelyaineistoa täältä. Jaossa on asunto-ohjesäännön mukaan ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille yksi soluhuone ja yksi yksiö sekä kaikille avoimet kaksi kaksiota ja kaksi yksiötä. KyOn asunnot sijaitsevat Maapadontiellä kolmannessa kerroksessa. Asunnot ovat kalustamattomia.

Asumisoikeus on perustutkintoa suorittavalla Kymenlaakson Osakunnan jäsenellä. Pariskunnista riittää, että toinen täyttää tämän ehdon. Kaveriasunnoissa molempien on oltava perustutkintoa suorittavia osakunnan jäseniä. Asukkaaksi ei voida valita henkilöä, joka omistaa asunnon pääkaupunkiseudulla.

Aloitusvuokrat Maapadontiellä huoneistotyypeittäin:

Asunnot on nimetty osakunnan kanta-alueen kuntien mukaan suuruusjärjestyksessä kunnan pinta-alan mukaan. 

– 24 m2 1h+kk ”Virolahti” 386 €/kk. 1 asunto, yksiö, ensisijaisesti fukseille. 
– 26 m2 1h+kk ”Hamina” & ”Iitti” 416,00 €/kk. 2 asuntoa, yksiöitä
– 38 m2 2h+kk ”Kotka” 547 €/kk. 1 asunto, kaksio (ensisijaisesti kaveruksille tai pariskunnalle, mutta myös yhdelle yksinään on mahdollinen)
– 48 m2 2h+k ”Kouvola” 667 €/kk. 1 sekasoluasunto, 2 kpl 15 m2 huonetta (330 €/huone, ensisijaisesti kaveri- tai perheasunnoksi, mutta myös yhdelle yksinään on mahdollinen)

Ison kaksion 48 m2 soluhuoneiden koko noin 15 m2. Pienempi kaksio 38 m2 muodostuu keittiöstä, olohuoneesta ja liukuovella varustetusta makuuhuoneesta sekä kylpyhuoneesta. Vuokravakuus vastaa yhden kuukauden vuokraa ja se maksetaan ennen avainten luovutusta. Vesimaksu ja nettiyhteys sisältyvät vuokraan. Sähkösopimuksen tekee vuokralainen. Laajaa kotivakuutusta edellytetään. Alustavat erilliskorvaukset: autopaikka 10 €/kk, saunamaksu 20 €/kk. Varaukset näihin erikseen isännöitsijän kautta.

Patolan talossa on asukkaiden käytettävissä kattosauna, johon voi varata oman saunavuoron huoltoyhtiön kautta tai käyttää yleistä lenkkisaunavuoroa. Saunan eteisessä on B-portaan pesutupa, josta löytyvät pyykkikone ja kuivausrumpu asukkaiden käyttöön. Kummankin varaaminen tapahtuu pesutuvassa olevan listan kautta. Taloyhtiön asukkaiden yhteinen kerhohuone löytyy A-rapun pohjakerroksesta. Kerhohuoneen eteisessä on toinen pesutupa ja kerhohuonetta pystyy varaamaan omaan käyttöön ovessa olevan listan avulla. 

Patolan kattosaunan pesutupa, jossa asukkaiden käytössä pyykkikone ja kuivausrumpu.

Maapadontien 7 asunnoilla on kullakin oma häkkivarastonsa talon pohjakerroksen säilytystiloissa. Yksiöillä häkkivarasto on puolitettu eli yksi häkkivarasto on jaettu välipohjalla kahtia. Asukkaiden on itse hankittava lukot häkkivarastojen oviin ja huolehdittava varastojen tyhjentämisestä muuton yhteydessä. 

Heti Maapadontien talojen takaa alkaa ulkoilureitti Pakilan ulkoilualueelle, ja Oulunkylän urheilupuisto kenttineen on vain parin bussipysäkin päässä. Lähimmät ruokakaupat ovat Mestarintien risteyksen ja Käpylän aseman K-kaupat. Tuusulanväylän länsipuolelta löytyy Maunulan ostoskeskus, jossa ovat mm. S-market ja kirjasto. 

Maapadontien talon eteen Käskynhaltijantielle valmistuu aikanaan Raide-Jokerin pysäkki, minkä myötä yhteydet Otaniemen ja Kumpulan sekä Viikin suuntiin paranevat entisestään. Kesällä 2022 työmaa-alue on yhä Maapadontien kohdalla, joten tämä kannattaa huomioida muuttoa suunniteltaessa. 

Muuta huomioitavaa:

  • kohde on SAVUTON
  • tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa sekä parvekkeilla ja terasseilla
  • tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen sitä varten varatuilla paikoilla 
  • Parvekkeiden ja ranskalaisten parvekkeiden lasiruutuihin ei saa kiinnittää tai roikuttaa mitään, kuten kukkalaatikoita tms. 
  • Paloturvallisuuden vuoksi rappukäytävässä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä, kuten kynnysmattoja, kenkäraheja, lastenrattaita yms. 
  • Paloturvallisuuden takia A- ja B-portaiden välisillä kulkukäytävillä ei saa säilyttää mitään ja läpikulku on kielletty. Matot ja tekstiilit tuuletetaan pihamaalla olevalla telineellä. 
  • Maapadontie 7  kiinteistöä hoitaa Kiinteistöpalvelu Alamaa, jonka kautta mm. ovien avaamiset yms. palvelut tilataan. Asukas maksaa itse syntyneet kustannukset. 

Vuokrasopimuksen ehdot.
Järjestyssäännöt.
Haussa huomioidaan ARAn erityisryhmien asukasvalinta.

Patolan asuntojen kylpyhuoneisista löytyy liitännät pyykkikoneelle.

Kymenlaakson Osakunnan toiminta-alue

Osakunnan kanta-alue käsittää Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit; Iitin, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat, sekä Loviisan kaupungin, joka on yhteisaluetta Eteläsuomalaisen Osakunnan kanssa.

Asunnot jaetaan asunto-ohjesäännön liitteen 1 pisteytyksen mukaan. Asukasvalinnan tulokset julkaistaan kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä valituille henkilökohtaisesti sekä Osakunnan kotisivuilla. Jonotuslistan jonotusnumerot ilmoitetaan hakijoille pyydettäessä. Valitukset seitsemän (7) päivän sisällä tulosten julkistamisen jälkeen sähköpostitse osakunnan sihteerille sihteeri@kymenlaaksonosakunta.fi.

Osakunnan asunnot vuokrataan määräajaksi. Asumisaika alkaa syyskuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Asumisaikaa myönnetään normaalisti kerrallaan 1-2 vuotta. Vuokrasopimuksen purkamiseen pätee mitä laissa määrätään määräaikaisista vuokrasopimuksista sekä muu voimassaoleva lainsäädäntö.

Patolan fuksiyksiötä.