Kymenlaakson Osakunnan kanta-alueena kattaa Kymijokilaakson Iitin Vuolenkoskelta aina Suomenlahdelle saakka, sekä alueita jokilaakson itä- ja länsipuolella. Kanta-alue ja kotiseutu näkyvät monin eri tavoin osakunnan toiminnassa, juhlien ruokalajeissa ja lauluissa, kesäretken kohteissa ja osakunnan tempauksissa. Osakunta on ollut merkittävänä tahona mukana perustamassa Kymenlaakson maakuntaa ja edelleenkin tekee tiivistä yhteistyötä kotiseudun erilaisten tahojen, kuntien, kaupunkien, museoiden, yritysten ja yhdistysten kanssa.

Osakunta julkaisee omassa Ankkapurha-julkaisusarjassaan Kymenlaakso käsitteleviä artikkelikokoelmia, joiden aihekirjo vaihtelee kulloisenkin kirjoittajajoukon tutkimusalojen ja julkaisujen teemojen mukaan.

Kesäretki

Osakunnan ja maakunnan suhteen ylläpitäjänä näkyvin ja kuuluvin tapahtuma on KyOn jokakesäisen kesäretki kanta-alueelle. Kesäretken kohteen päättää maakuntasihteeri ja kohteissa pyritään vuorottelemaan vuorovuosin eteläisen ja pohjoisen kanta-alueen välillä, sekä kiertämään mahdollisimman laajasti kanta-alueen eri kyliä ja pitäjiä. Kesäretken ohjelma vaihtelee kulloisenkin maakuntasihteerin ja -valiokunnan järjestämän ohjelman mukaan. Usein ohjelmassa on vierailuja paikallisissa museoissa ja nähtävyyksillä, yhdistyksiin ja/tai yrityksiin tutustumista sekä tietysti uimista, saunomista ja yhdessäoloa. Toisinaan on kesäretkellä vietetty kesäretkisitsejäkin.

Vuoden 2018 kesäretki

KyOn perinteinen kesäretki maakuntaan lähestyy! Tänä vuonna kohteeksi on valikoitunut Valkeala.

Tarkempia lisätietoja retken järjestelyistä ja ohjelmasta päivitetään retken lähestyessä, stay tuned! Luvassa on mm. päiväretki Repoveden kansallispuistoon.

Majoittuminen tapahtuu Anjalankosken puolella Saaramaan nuorisoleirialueella. Leirialueelta löytyy majoitustilaa yli 30 hengelle sekä tilavat ruokailutilat ja sauna järven rannalla. Osoite: Saaramaantie 965, 46570 Saaramaa.

Ilmoittautumislomake: https://goo.gl/forms/LbewKYRxbAy6TPHn2. Ilmoittautuminen sulkeutuu maanantaina 13.8. Jos joudut peruuttamaan ilmoittautumisesi, ilmoitathan asiasta maakuntasihteerille hyvissä ajoin.

Retken hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan.

Lisätietoja voit tiedustella allekirjoittaneelta.

Tuu siäkii meiän kaa!

Terveisin
Tuukka
KyOn Maakuntasihteeri
——————————————————————————————
MITÄ? KyOn kesäretki
MISSÄ? Valkealassa (ja majoitus Anjalankoskella)
MILLOIN? 17.-19.8.
MIKSI? Koska maakunta ja rentohenkinen ajanvietto hyvässä
seurassa