Huhtikuun osakuntailta

posted in: Yleinen | 0

Osakuntaillassa askarreltiin pääsiäismunia, sillä palmusunnuntai odottaa jo aivan nurkan takana. Vähäinen osallistujamäärä herätti pelkoa siitä, saadaanko kokoukseen tarvittava määrä osallistujia, jotta se olisi päätösvaltainen. Lopulta kuvan kauniit pääsiäismunat houkuttelivat paikalle juuri ja juuri riittävän määrän kymäläisiä.

Teologin huomautus: Ortodoksisen perimätiedon mukaan koristellut pääsiäismunat juontavat juurensa aina kristinuskon historian alkuhetkille. Pian Jeesuksen kuoleman jälkeen hänen äitinsä Maria joutui vastaamaan kysymykseen, miten hänen poikansa on noussut kuolleista. Maria nosti korista kananmunan, ja totesi: ”Samoin tämä kananmuna on nyt kuollut kuin kivi, mutta pian siitä syntyy elävä tipu.” Samalla hetkellä muna muuttui kirkkaanpunaiseksi. Tästä lähin Kristuksen ylösnousemuksen kunniaksi kananmunia on maalattu eri väreillä.

Onneksi kokouksesta saatiin päätösvaltainen, sillä se oli Esa-Pekka Ηelanteen ensimmäinen kokous kuraattorina. Kokous hoitui asiallisella muttei kuitenkaan tylsällä tavalla, kuten osakuntamme tyyliin sopii. Vakuuttava suoritus Esalta.

Hallituksen projektit vuodelle 2019

Osakunnan hallitus on valinnut itsellensä tälle vuodelle projekteja, joilla se pyrkii edistämään ja kehittimään osakuntaa vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Jokaista projektia on lähtenyt vetämään joku tai jotkut hallituksen jäsenistä. Vuoden 2019 projektit ovat:

  • Osakunnan brändiuudistus (Anna-Liisa Koskinen ja Tiina Heikkilä)
  • Ystävyyssopimusten uudistaminen ja päivittäminen (Olli Ahola ja Esa-Pekka Helanne)
  • Kansainvälisten opiskelijoiden vastaanotto osakunnassa (Salli Ahtiainen-Helanne ja Roni Vatto)
  • Uusien opiskelijoiden sitouttaminen osakunnan toimintaan (Janne Salokoski ja Jalmari Salovirta)

Näihin projekteihin jokainen Osakunnan jäsen on erittäin tervetullut. Jos siis koet intoa kehittää osakuntaa yhdessä hallituksen kanssa, kannattaa ottaa sen projektin vastuuhenkilöihin yhteyttä

Uusia virkailijoita

Esa-Pekka Helanne valittiin edellisessä Osakunnan kokouksessa kuraattoriksi. Näin ollen hän on eronnut seniorisihteerin ja rahastojen hoitokunnan edustajan viroista. Nämä virat avattiin uudestaan haettavaksi, ja osakunnan kokous on valinnut niihin uudet virkailijat.

Seniorisihteeriksi valittiin vankan osakuntakokemuksen siivittämänä Pasi Pykälistö. Muita hakemuksia ei sihteerille ollut tullut, eikä muita kiinnostuneita kokouksesta löytynyt.

Rahastojen hoitokunnan edustajaksi halukkaita löytyi jopa kaksi: Salli Ahtiainen-Helanne ja Janne Salokoski. Kokoukseen saatiin siis aitoa vaalihumua tulevien eduskuntavaalien lisäksi. Lopulta kokous valitsi rahastojen hoitokunnan edustajaksi Salli Ahtiainen-Helanteen. Tiedotussihteeri Salokoski ei myönnä olevansa katkera valinnasta

Emerita inspehtori Ritva Serimaan muotokuva

Osakunnan entisen emerita inspehtorin Ritva Serimaan muotokuvan hankkiminen on edennyt. Pasi Pykälistö on kerännyt tarjouksia eri kuvataiteilijoilta. Toukokuun kokouksessa Osakunta valitsee taiteilijan, jolta muotokuva hankitaan, sekä päättää miten taulu rahoitetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *