Päivystys

Osakunnalla on päivystys keskiviikkoisin klo 18–20, silloin osakunnalle pääsee, vaikka ei olisi kulkulupaa. Päivystysviikot on jaettu Karjalaisen ja Wiipurilaisen Osakunnan kanssa, eli kyolaiset päivystävät joka kolmas viikko.

Fuksipäivystys järjestetään osakunnalla läpi syyskuun. Fuksiohjaajat ja rekrytointivaliokunnan jäsenet päivystävät osakunnalla tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 18-20. He toivottavat sinut tervetulleeksi osakuntaan sekä kirjaavat sinut matrikkeliin ja antavat osakuntatarran.

Keskiviikkoiltaisin klo 19 henkilökunta tarjoaa osakunnalla keskiviikkokahvit. Keskiviikkokahvitukset hoidetaan yhdessä Karjalaisen ja Wiipurilaisen Osakunnan kanssa. KyOn henkilökunta hoitaa kahvituksen KyOn päivystysviikkoina. Kahvikupin ja herkkujen ääressä tapaa varmasti niin vanhoja kuin uusiakin tuttuja monesta eri osakunnasta. Keskiviikkokahvien yhteydessä voi olla myös muuta ohjelmaa, kuten oman alan esittelyiltoja tai vaikkapa lautapelien pelailua.

Kokoukset

Osakunnan kokoukset järjestetään kerran kuussa torstaisin kello 18.30 osakunnalla.

Osakunnan kokouksissa päätetään osakunnan toiminnasta ja suunnitellaan tulevaa. Kokouksissa on tarjolla henkilökunnan tarjoamat ilmaiset kokouskahvit sekä suolaista ja makeaa syötävää. Jotta kokous on päätösvaltainen, tulee läsnä olla vähintään kymmenen osakuntalaista. Kaikilla osakunnan jäsenillä on kokouksessa läsnäolo-, puhe-, ja äänioikeus. Osakunnan kokous on hyvä tilaisuus tavata osakuntakavereita ja päästä tutustumaan järjestön pyörittämiseen.

Osakunnan hallitus kokoontuu noin kaksi kertaa kuussa. Kokoukset ovat kaikille osakunnan jäsenille avoimia. Sekä osakunnan että hallituksen tulevat kokouspäivät näkyvät osakunnan kalenterissa. Hallitus kokokoontuu yleensä DG:llä, mutta toisinaan myös muualla. Jos suunnittelen vierailevasi hallituksen kokouksessa, kysy joltakin hallituksen jäseneltä, missä seuraava kokous pidetään. Osakunnan kokouksista tiedotetaan myös sähköpostilistalla.

Kokousten pöytäkirjat viimeisen vuoden ajalta ovat luettavissa Asiakirjat-sivulla.

Liikunta ja kulttuuri

KyO tekee erilaisia ekskursioita niin kulttuuri- kuin liikuntatapahtumiin. Olemme käyneet teatterissa, elokuvissa, taidenäyttelyissä, kokeilemassa eri urheilulajeja ja penkkiurheilemassa. Osakunta sponsoroi retkiä, joten ne sopivat hyvin opiskelijan budjettiin. Ekskursioita järjestävät pääasiassa toiminnanohjaaja sekä kulttuuri- ja liikuntasihteerit, mutta halutessaan kuka tahansa osakuntalainen voi järjestää toimintaa.

Kesäisin osakuntalaiset suuntaavat kesäretkelle johonkin Kymenlaakson kunnista. Kesäretken toteuttaa maakuntavaliokunta.

Kerhot

Kymenlaakson Osakunnalla on erilaisia kerhoja, ja uusia perustetaan sitä mukaa kun ideoita syntyy.

Kapiokerho

Alunperin naisten kerhoksi perustettu Kapiokerho järjestää vuosittain herrikset. Muuta toimintaa on ollut mm. iltapukujen tuunausiltamat ja ”kakkua, kolttuja ja kuohuvaa” -ilta. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen katsomatta.

Kansalaiset

Miestenkerho Kansalaiset järjestää böunarit ja esim. suositun metroajelun, jolla joka asemalla heitetään kolikolla, jatketaanko matkaa vai pysähdytäänkö juomaan oluet lähimmässä baarissa.

Kytkös

Teatterikerho Kytkös suunnittelee ja esittää erilaista ohjelmaa KyOn tapahtumissa. Vuoden suurin ponnistus on vuosijuhlaan valmistettava videomuotoinen kronikka, jossa kerrataan vuoden tapahtumia humoristisella otteella.

WiOL

KyOn jäsenet ovat tervetulleita liittymään Wiipurilaisen Osakunnan Laulajiin eli WiOLiin, joka on Domus Gaudiumin Osakuntien yhteinen kuoro.