Civisasuntohaku käynnissä 12.3.-11.4.2021!

Kymenlaakson Osakunnan Asunnot

Asuntohaku: Civisasuntohaku 12.3.-11.4.2021

Vuoden 2021 civisasuntohaku on auki 12.3.-11.4.2021!
Vuoden 2021 civisasuntohaku on auki! Täytettävän hakemuksen löydät täältä. Haussa on avoinna yksiö (26 m2), kaksio (38 m2) ja kaksio (48 m2) ja, jotka sijaitsevat Patolassa osoitteessa Maapadontie 2. Asuntovaliokunta on päättänyt jaettaviksi asumisajoiksi 2 vuotta yksiölle 26 m2 ja kaksiolle 48 m2, ja 1 vuoden kaksiolle 38 m2, asuntojen hakukierron tasaamiseksi.

Kaikki hakemukset tulee toimittaa kaikkine liitteineen sähköisesti sähköpostiosoitteeseen pasi.pykalisto at helsinki.fi 11.4.2021 vuorokauden loppuun mennessä. Päätös asuntohakemuksien hyväksymisestä sekä jonotuslista julkaistaan huhtikuun loppuun mennessä valituille henkilökohtaisesti.

HAKEMUKSEEN ON LIITETTÄVÄ SEURAAVAT ASIAKIRJAT/SELVITYKSET
PISTEYTYSTÄ VARTEN

– Läsnäolotodistus opiskelupaikasta
– Epävirallinen opintosuoritusote
– Todistus osakunnan jäsenyydestä tai jäsenmaksun maksamisesta (jäsensihteeri antaa todistuksen osakunnan jäsenyydestä)
– Pienituloisuuden todistaminen opintotukipäätöksellä tai palkkatositteilla
– Muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat todistukset (esim. nostetun opintolainan määrä)

Fuksiasuntohaku on tulossa myöhemmin aikavälillä touko-heinäkuu 2021 ja haku on tarkoitettu korkeakoulussa seuraavana syksyllä aloittaville uusille opiskelijoille. Lisätietoa fuksihausta tulossa haun avaamisen yhteydessä.

Kevätterveisin

Pasi Pykälistö

Asuntosihteeri

Maapadontie 2 Helsingin Patolassa.

Fuksiasunnot

Kymenlaakson Osakunta jakaa joka vuosi kaksi fuksiasuntopaikkaa: yksi soluhuone Domus Academicalla, Etu-Töölössä, aivan osakunnan vieressä, sekä 1 yksiö Patolassa. Domus Academican soluhuone kuuluu kahden hengen soluasuntoon. Asuntojen vuokrasopimus on määräaikainen syyskuun alusta seuraavan vuoden elokuun loppuun (1.9.-31.8.).

Domus Academican asunto on Domus Academican B-talon soluasunnoissa tai tarvittaessa muussa HOASin kohteessa. Huone on kooltaan noin 13 neliötä ja kalustamaton. Asunnon vuokra on ollut vuonna 2016 382,80 euroa/kk (sis. sähkö, vesi sekä 10 MG kiinteä nettiyhteys).

Domus Academican fuksiasuntopaikalle valittavan on oltava ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Patolaan valittavan tulee olla jonkin pääkaupunkiseudun korkeakoulun ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelija ja Kymenlaakson Osakunnan jäsen. Asuntovaliokunta suorittaa asuntovalinnnan lähes täysin arpomalla.

Patolan fuksiyksiö on Maapadontie 2 B:ssä sijaitseva yhden hengen yksiö kolmannessa kerroksessa. Asunnon pinta-ala on 24 m2 ja vuokra yhteensä 382,00€/kk. Vuokraan sisältyvät vesi ja nettiyhteys. Sähkösopimuksen vuokralainen tekee itse. Asukkaan velvollisuutena on ottaa kattava kotivakuutus ja toimittaa kopio vakuutuskirjasta asuntosihteerille. Talossa on hissi ja häkkivarasto. Taloyhtiön palveluihin kuuluvat sauna ja pesutupa, joiden käyttö varataan varauslistan kautta. Saunavuorot kustantavat taloyhtiön kulloinkin määrittelemän taksan. Lisätietoa palveluista antaa asuntosihteeri.

Maapadontie 2 B sijaitsee Käskynhaltijantien ja Tuusulanväylän kulmauksessa, joten sieltä on hyvät liikenneyhteydet niin Helsingin keskustaan, Helsinki-Vantaan lentokentälle kuin myös Otaniemeen ja Viikin ja Kumpulan kampuksille. Käskynhaltijan tien bussipysäkki on talon edessä ja lähietäisyydellä palvelevat K-market Pikkupekka sekä Maunulan puolella S-market. Maapadontien takaa alkaa lenkkipolku ulkoalueelle ja lähistöllä sijaitsevat myös Patolan urheilukentät. Maapadontien 2 ja naapuritalot ovat opiskelija-asuntoloita, joten kanssaopiskelijoita löytyy heti samasta pihapiiristä.

Kaikki kysymykset asuntohausta ja asunnoista asuntosihteerille asuntosihteeri ät kymenlaaksonosakunta.fi

Kuvaa Patolan fuksiyksiöstä.

Civisasunnot Patolassa

Kymenlaakson Osakunnalla on fuksiasuntojen lisäksi tarjota asunnot viidelle civikselle, eli osakuntalaiselle, joka opiskelee vähintään toista vuotta. Asunnot sijaitsevat osoitteessa Maapadontie 2 B, 00640 Helsinki. Katso asuntojen esittelyaineistoa täältä. Jaossa on asunto-ohjesäännön mukaan ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille yksi soluhuone ja yksi yksiö sekä kaikille avoimet kaksi kaksiota ja kaksi yksiötä. KyOn asunnot sijaitsevat Maapadontiellä kolmannessa kerroksessa. Asunnot ovat kalustamattomia.

Asumisoikeus on perustutkintoa suorittavalla Kymenlaakson Osakunnan jäsenellä. Pariskunnista riittää, että toinen täyttää tämän ehdon. Kaveriasunnoissa molempien on oltava perustutkintoa suorittavia osakunnan jäseniä. Asukkaaksi ei voida valita henkilöä, joka omistaa asunnon pääkaupunkiseudulla.

Aloitusvuokrat Maapadontiellä huoneistotyypeittäin:
– 24 m2 1h+kk 382 €/kk. 1 asunto, yksiö, fukseille.
– 26 m2 1h+kk 412,00 €/kk. 2 asuntoa, yksiöitä
– 38 m2 2h+kk 542 €/kk. 1 asunto, kaksio (ensisijaisesti kaveruksille tai pariskunnalle)
– 48 m2 2h+k 660 €/kk. 1 sekasoluasunto, 2 kpl 15 m2 huonetta (330 €/huone, ensisijaisesti kaveri- tai perheasunnoksi, mutta myös yhdelle yksinään on mahdollinen)

Ison kaksion 48 m2 soluhuoneiden koko noin 15 m2. Pienempi kaksio 38 m2 muodostuu keittiöstä, olohuoneesta ja liukuovella varustetusta makuuhuoneesta sekä kylpyhuoneesta. Vuokravakuus vastaa yhden kuukauden vuokraa ja se maksetaan ennen avainten luovutusta. Vesimaksu ja nettiyhteys sisältyvät vuokraan. Sähkösopimuksen tekee vuokralainen. Laajaa kotivakuutusta edellytetään. Alustavat erilliskorvaukset: autopaikka 10 €/kk, saunamaksu 20 €/kk. Varaukset näihin erikseen isännöitsijän kautta.

Muuta huomioitavaa:
– kohde on SAVUTON
– tupakointi on kielletty huoneistoissa ja muissakin sisätiloissa sekä parvekkeilla ja terasseilla
– tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen sitä varten varatuilla paikoilla

Vuokrasopimuksen ehdot.
Järjestyssäännöt.
Haussa huomioidaan ARAn erityisryhmien asukasvalinta.

Patolan asuntojen kylpyhuoneisista löytyy liitännät pyykkikoneelle.

Kymenlaakson Osakunnan toiminta-alue

Osakunnan kanta-alue käsittää Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit; Iitin, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat sekä entisen Ruotsinpyhtään kunnan alueen Loviisan kaupungissa.

Asunnot jaetaan asunto-ohjesäännön liitteen 1 pisteytyksen mukaan. Asukasvalinnan tulokset julkaistaan kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä valituille henkilökohtaisesti sekä Osakunnan kotisivuilla. Jonotuslistan jonotusnumerot ilmoitetaan hakijoille pyydettäessä. Valitukset seitsemän (7) päivän sisällä tulosten julkistamisen jälkeen sähköpostitse osakunnan sihteerille sihteeri@kymenlaaksonosakunta.fi.

Osakunnan asunnot vuokrataan määräajaksi. Asumisaika alkaa syyskuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Asumisaikaa myönnetään normaalisti kerrallaan 1-2 vuotta. Vuokrasopimuksen purkamiseen pätee mitä laissa määrätään määräaikaisista vuokrasopimuksista sekä muu voimassaoleva lainsäädäntö.