Kaipaatko kotiseudulle jäänyttä murretta? Eikö iltojen kuluttaminen pelkkien koulukirjojen parissa kiinnosta? Haluaisitko tutustua oman alasi lisäksi myös muiden alojen opiskelijoihin? Silloin kannattaa suunnata osakuntaan!

Mitä?

Kymenlaakson Osakunta yhdistää pääkaupunkiseudun kymenlaaksohenkiset opiskelijat aina teekkareista valtiotieteilijöihin. Järjestämme bileitä, juhlia, peli-iltoja, urheilua, kulttuuriekskursioita, kotiseutumatkailua – poikkitieteellistä opiskelijaelämää. Parasta osakunnassa on, että jokainen voi olla mukana juuri sen verran kuin haluaa: toiset käyvät silloin tällöin juhlissa ja kokouksissa, toiset hoitavat useita virkoja.

Miksi kannattaa liittyä?

Liittymällä osakunnan jäseneksi saat käyttää osakunnan Etu-Töölössä sijaitsevia tiloja, pääset mukaan monipuoliseen toimintaan, saat alennuksia fuksitapahtumista sekä osakunnan järjestämistä kulttuuri- ja urheiluekskursioista. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakea osakunnan stipendejä ja asuntoja. KyOn osakuntatarra on myös avain moniin muiden osakuntien tapahtumiin.

Syksyllä osakunnalla järjestetään paljon ohjelmaa erityisesti uusille opiskelijoille eli fukseille. Kaikki fuksitapahtumat ovat ilmaisia ja niihin voit tulla, vaikka et olisikaan vielä liittynyt jäseneksi. Tapahtumissa mukana on myös vanhempia osakuntalaisia.

Uusien illoissa pääset tapaamaan muitakin uusia kymäläisiä fukseja sekä tutustumaan vanhoihin osakuntalaisiin eli civiksiin.

Fuksien syksyyn mahtuvat myös fuksisitsit, joilla pääset tutustumaan akateemiseen sitsiperinteeseen, sekä perinteisesti karjalaisten ja wiipurilaisten kanssa järjestetyt fuksiaiset.

Miten liityn?

Fuksitoiminta on aktiivisinta syksyllä, mutta jäseneksi voi liittyä milloin vain, opiskeluvuosiin katsomatta. Jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu ja lähettämällä yhteystiedot sähköisen jäsentietolomakkeen kautta. Voit myös täyttää paperisen jäsentietolomakkeen osakunnalla käydessäsi. Muista ilmoittaa myös, mikäli tietosi muuttuvat.

Osakunnan jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa. Jäsenmaksun voi maksaa osakunnan tilille Nordea FI72 1271 3000 0828 04 viitteellä 3777. Ilmoita maksusta taloudenhoitajalle (kyo-taloudenhoitaja at helsinki.fi) Voit myös maksaa jäsenmaksun käteisellä suoraan taloudenhoitajalle. Maksaminen onnistuu myös HYY:n jäsenmaksun yhteydessä (valitse lomakkeesta KyO).

Koko syyskuun ajan osakunnalla on fuksipäivystys tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 18–20, jolloin voit tulla tutustumaan osakuntaan ja kirjoittautumaan matrikkeliin. Samalla saat osakuntatarran merkiksi jäsenyydestäsi. Voit myös tulla suoraan mihin tahansa tapahtumaan. Jos olet uusi jäsen, muista myös liittyä sähköpostilistallemme!

Keneltä apua?

Vuoden 2024 fuksiohjaajat ovat Venla Parviainen, Heta Kanervo ja Viljaana Salminen. Autamme kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä! Meidät tavoittaa osoitteesta fuksiohjaaja@kymenlaaksonosakunta.fi. Meidät voi tavata paitsi fuksipäivystyksissä myös kaikissa syksyn fuksitapahtumissa. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Kuka voi liittyä?

Kymenlaakson Osakunnan jäseneksi voivat liittyä kaikki opiskelijat, jotka opiskelevat jossakin pääkaupunkiseudun korkeakoulussa. Jäseneksi voidaan kuraattorin päätöksellä hyväksyä myös muussa Suomen korkeakouluissa opiskeleva henkilö. Voit kuulua vain yhteen osakuntaan kerrallaan, poikkeuksena Aalto-yliopistossa toimiva Teknologföreningen, jonka jäsenet voivat kuulua myös johonkin Helsingin yliopiston osakunnista.

Kymenlaakson Osakunnan kanta-alueeseen kuuluvat Iitti, Kouvola, Virolahti, Miehikkälä, Hamina, Kotka, Pyhtää sekä Loviisan Ruotsinpyhtään alue. Lämpimät suhteet Kymenlaaksoon yhdistävät kyolaisia, mutta ne eivät ole vaatimus liittymiselle, vaan KyOon ovat tervetulleita kaikkialta Suomesta ja maailmalta kotoisin olevat opiskelijat.